Belki çoğunuz okumuşsunuzdur.
''Uzaklarda'' isimli kitap Dündar'ın tatil amaçlı,iş için gibi durumlar sonucunda gidip gördüğü bilgi edindiği yerler hakkında kısa ve özlü hikayelerinden oluşuyor.İçerisinde yazanlar o kadar etkileyici ki elimden bırakamadım diyebilirim.İçindeki hikayelerden birkaç örnekle açıklayayım...
Almanya tatili sırasında çocuğuna hiç bilmediği bir dilden ceviri yapmak zorunda kalmış ve kendi insanının arasında yabancı kalmıştır.
Ailesinden (ç)alınan Aborjin çocukları,ailelerinden kopartılmış bir beyaz gibi yetiştirilmiş ve aileleriyle yıllar sonra karşılaştıklarında anlaşamayacak duruma getirilmiş,dillerini unutmaya mecbur bırakılmışlardır.
İşine olan bağlılığından,tatili sevmeyişinden bahsetmiştir.
Beni etkileyen hikayelerden birisi yapılan haksızlıklara karşı bir ''Sorry'' denmesi özür dilenmesi gerektiğini vurgulamış olduğuydu..
Çoğunluğunda Moskova,Almanya gibi yurtdışındaki izlenimlerinden bahsetmiştir.Sonlarına doğru ise Diyarbakır,Hakkarı gibi Güneydoğu bölgelerine yönelmiştir.Orada yaşayan insanlara isimlerinden dolayı yapılan ayrımcılık ve haksızlıklardan,şehirlerin medenileşme çabalarından,bir şehir içinde iki farklı dünyanın oluşundan,gereken çalışmanın ve emeğin gösterilmemesinden,boşverilmişliğinden bahsetmiştir.
Kitabın içeriğini özetlemeye çalıştım kendimce..Ama okumayanların bir an önce okumasını tavsiye ederim..