praksist_baris Yönetici
Mesaj Sayısı : 282 Yaş : 33 Nerden : evren... Puan : 242 Kayıt tarihi : 29/09/08
| Konu: !fistanbul 2010 - İlk gün raporu :) Cuma Şub. 12, 2010 10:52 am | |
| “Eğer hiç kimseyle arkadaşlık etmezsen, kimse seninle arkadaş olmaz.” (filmden) Bağımsız Filmler Festivali !FİSTANBUL dün itibariyle AFM Salonlarında başladı. İlk gün filmlerinden olan Antoine izledim. Ve bir kez daha bir sinema salonundan hayretlikle çıktım... Film Antoine isimli bir çocuğun üzerine oluşturulmuş. Ve tamamıyla baştan sona yaşamdaki zorluklara karşı direnmeyi, engellere takılınıp kalınmamayı konu edinen öğütleyen bir görsel eser. Filmin kahramanı Antoine kör bir çocuk ve buna rağmen önüne hiçbir engel koymadan yaşamına ve hayalgücünün sınırlarına kadar zorlayıp yapmak istediği herşeyi yapıyor. Filmden sonraysa filmin yönetmeni olan Laura Bari'de kısa bir söyleşi gerçekleştirdi. İstanbula son anda gelmeye karar verdiğini söyleyen Bari filmi 2 yılda çektiğini söylüyor. 82 dklık bu görsel eser izlenilmeye değer filmlerden birine benziyor. Aşağıda filmin konusunu ve fragamını içeren linki veriyorum... http://2010.ifistanbul.com/tr/Movie/antoine | |
|