| Louis Aragon | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: Louis Aragon Salı Şub. 03, 2009 7:28 pm | |
| MUTLU AŞK YOKTUR
Hiçbir şey elinde değildir insanın: Ne gücü, ne güçsüzlüğü, ne de yüreği. Açtığını sansa da kollarını, gölgesi bir haçtır onun. Paramparça olur avucunda sımsıkı tuttuğu mutluluk. Bir garip, bir acılı boşluktur günleri. Mutlu aşk yoktur.
Bir başka kader için giydirilmiş Silahsız askerlere benzer hayatı. Çaresiz, kararsız kaldıktan sonra akşamları, Neye yarar ki sabahları erkenden uyanmaları. Söyle bunları bir tanem, tut gözyaşlarını. Mutlu aşk yoktur.
Güzelim, sevgilim, kanayan yaram benim. Yaralı bir kuş gibi taşırım yüreğimde seni. Ve onlar bakarlar bilmeksizin, geçerken biz, Tekrarlayıp ardımdan benim ördüğüm sözleri: Ve apansız ölürler iri gözlerin için Mutlu aşk yoktur.
Vakit yok artık öğrenmeye hayatı. Ağlasın birlikte yüreklerimiz gün ışıyıncaya dek. Küçümencik bir şarkı için bile nice mutsuzluk gerek. Bir ürperişi bile nice pişmanlıkla ödemek. Bir ezgi için bile nice gözyaşları dökmek Mutlu aşk yoktur.
Hüsranla bitmeyen aşk yoktur. Yara açmayan aşk yoktur kalpte. İz bırakmayan aşk yoktur insanda. Ve tıpkı senin gibidir vatan aşkı da. Gözyaşlarına boğulmayan aşk yoktur. Mutlu aşk yoktur. İkimizin aşkıdır bu gene de. |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Louis Aragon Salı Şub. 03, 2009 7:39 pm | |
| SANA BÜYÜK BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİMSana büyük bir sır söyleyeceğim Korkuyorum senden Korkuyorum yanınsıra gidenden Pencerelere doğru akşam üzeri El kol oynatışından Söylenmeyen sözlerden Korkuyorum hızlı-yavaş zamandan Korkuyorum senden Sana büyük bir sır söyleyeceğim Kapat kapıları Ölmek daha kolaydır, sevmekten Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam sevgilim...
|
|
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Louis Aragon Salı Şub. 03, 2009 7:46 pm | |
| BÜYÜK SIR
Sana büyük bir sır söyleyeceğim Zaman sensin Zaman kadındır ister ki hep okşansın Diz çökülsün hep Dökülmesi gereken bir giysi gibi ayaklarına. Bir taranmış Bir upuzun saç gibi zaman Soluğun buğulandırıp sildiğin ayna gibi. Zaman sensin, uyuyan sen Şafakta ben uykusuz seni beklerken Sensin gırtlağıma dalan, bir bıçak gibi... Ah bu söyleyemediğim işkencesi hiç geçmeyen zamanın Bu mavi çanaklarda kan gibi Durdurulmuş zamanın işkencesi Ah bu daha beter işkence hiç mi hiç giderilmemiş istekten Bu göz susuzluğundan sen yürürken odada Bense bilirim büyüyü bozmamak gerektiğini Daha beter seni kaçak Seni yabancı bilmekten Aklın ayrı bir yerde gönlün ayrı bir yüzyılda kalmaktan Tanrım ne ağırdır sözcükler Asıl demek istediğim bu.
Hazzın ötesinde sevgim Hiç bir zararın erişemeyeceği yerde bugün Sevgim Sen ki benim saat-şakağımda vurursun Boğulurum soluk alıp vermesen Tenimde bir duraksar ve yerleşir adımın. ......
Sana büyük bir sır söyleyeceğim Korkuyorum senden Korkuyorum yanın sıra gidenden pencerelere doğru akşam üzeri El kol oynatışından söylenmeyen sözlerden Korkuyorum hızlı ve yavaş zamandan Korkuyorum senden.
Sana büyük bir sır söyleyeceğim Kapat kapıları Ölmek daha kolaydır sevmekten Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam Sevgilim.
|
En son diLan- tarafından Salı Şub. 03, 2009 7:50 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Louis Aragon Salı Şub. 03, 2009 7:48 pm | |
| RAMAK KALMIŞTIRamak kalmıştı Gelmesine ölümün Bir an bile değil Çıplak bir el Belirdi birdenbire Gelip tuttu elimi
Günlere haftalara Yitik renklerini Kimdi bu geri veren İnsansal evrenin O bitimsiz yazına Gerçekliğini geri veren kimdi
Ben ki ne olduğunu Bilmediğim bir öfkeyle Boğulurdum sürekli Hayatıma büyük bir açıkhava Kolyesi takmak için Yetti iki kol yetti
Küçücük bir hareketti Uyurken bir okşayış Ya da bir soluk Yüzümde gezinen Ya da bir çiy Omuzuma yağmış
Alnıma geceleyin Yaslanan bir alındı İki iri gözdü açılmış Ve bir anda evet bir anda Tüm evrende ne varsa Dönüştü bir buğday tarlasına
|
|
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Louis Aragon Salı Şub. 03, 2009 7:52 pm | |
| DORUKLARIN UYKULAR ÜSTÜNE YÜKSELDİĞİ YER Büyük kayalar bana dedi ki aramıza geliyorsun ama Seni saran bu yürek yok mu hiç yeryüzünde Başımı salladım ve öldü diye yanıtladım Dilsiz koca kayalar diz çöktüler önümde.DEKORLAR
Ne kadar ufuk değişsekte Yürekte ahenksizlik kalan Kişiler kişiler kişiler Bütün bu saçmalıklar içinde Sadece dekoru bize kalan
O alıp hep eve getirirdi Aptal ve yobaz olanları Okurdum tembelce uzaklaşmayı Mevsimden kaçan bir gün gibi Sadece dekoru bize kalan
Ne kadar balık değişsekte Bütün sulardır tatlı olan Bütün gözyaşları buharlaşan Aylar geçip skor yazan Sadece dekoru bize kalan
Ne kadar hapishane değişsekte Ruhumuz ve bedenimiz taşınan Aylar geçip skor yazan Bu kadar iğrenç ihanetteler Ateşler ve esinlikler Sadece dekoru bize kalan
Kalp bu ekmek gibi kırdığımız Sığırcık kuşları onu gagalayan Gitmeliydim kalmak oldu hatamız Meşalenin son ışığından Sadece dekoru bize kalan
|
En son diLan- tarafından Salı Şub. 03, 2009 7:55 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Louis Aragon Salı Şub. 03, 2009 7:54 pm | |
| BIRAKIP GİTTİN BENİBırakıp gittin beni bütün kapılarda bütün çöllerde tek başıma kodun şafakta arayıp öğle vakti yitirdiğim vardığım hiç bir yerde değildin sensiz bir odanın sahrasını nasıl anlatsam hiçbir şeyin seni andırmadığı bir pazar kalabalığını denizde dalgakırandan da boşluğunu bir günün seslenip de senden cevap alamadığım sessizliği
bırakıp gittin beni kalarak olduğun yerde hareketsiz her yerde bırakıp gittin beni gözlerinle düşlerin yüreğiyle bırakıp gittin beni yarım kalmış bir cümle gibi bırakıp gittin düşen hep ben oldum en küçük kımıldanışında senden
başını çevirdiğin için ağladığımı görmedin hiç bana bakıp görmediğin için ben yokken içini çektiğin için
ayağına düşen gölgene acıdın mı hiç sen |
|
|
| |
gecekuşu Praksist - Yazar
| Konu: Geri: Louis Aragon Ptsi Şub. 23, 2009 1:18 pm | |
| bi dakka ya...harbiden mutlu aşk yok mudur???? e biz kandırıldık o zaman... | |
|
| |
Misafir Misafir
| |
| |
praksist_baris Yönetici
Mesaj Sayısı : 282 Yaş : 33 Nerden : evren... Puan : 242 Kayıt tarihi : 29/09/08
| Konu: Geri: Louis Aragon Perş. Şub. 26, 2009 10:11 am | |
| aşık olupta mutlu olan var mıdır ki yahuu? aşk başlı başına bir beladır | |
|
| |
Misafir Misafir
| |
| |
ilker Yazar
Mesaj Sayısı : 20 Yaş : 34 Nerden : dünya... Puan : 0 Kayıt tarihi : 19/11/08
| Konu: Geri: Louis Aragon Çarş. Mart 04, 2009 10:11 pm | |
| ben varım ben varım ben varım | |
|
| |
praksist_baris Yönetici
Mesaj Sayısı : 282 Yaş : 33 Nerden : evren... Puan : 242 Kayıt tarihi : 29/09/08
| Konu: Geri: Louis Aragon Çarş. Nis. 29, 2009 2:19 pm | |
| "sensiz bir odanın sahrasını nasıl anlatsam hiçbir şeyin seni andırmadığı bir pazar kalabalığını denizde dalgakırandan da boşluğunu bir günün seslenip de senden cevap alamadığım sessizliği"
..... | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Louis Aragon Paz Ocak 24, 2010 6:13 pm | |
| İnanmıyorlar Bana İnanmıyorlar bana inanmak istemiyorlar Boşuna yazıyorum dilim dişim tırnağımla kanımla kemanlarımla Boşuna yazıyorum uyaklarımla Gecede dalların eski dilini bilmeyen biri gibiyim Asılmış suların üstünde Konuşmak kara dilin erkeğin ve kadının Birbirine tutuşmuş iki ele yabancı biri gibi konuşmak Konuşmak mutluluğun çılgını gibi Öpücüklere benzemeyen sözcükler var ya İşte o sözcükleri yitirmiş bir ağzın dili ile konuşmak Tüm bunlardan yakınan bir edayla konuşmak
Dolup taşıp ta sanki susmak istiyor gibi Ey sözlerin ötesinde yetkin ses Şarkının yüceliği çığlığın çığlığı Bir an geliyor nota ulaşılmaz seslerin şarkısını söylüyor Kulak duymuyor artık yükseklerdeki müziği İnanmıyorlar bana inanmak istemiyorlar Boşuna konuşuyorum ilkyaz'la ve orglarla Boşuna konuşuyorum gökyüzünün tüm heceleriyle Bilinen şeylerin özel orkestrasıyla Ve sağır onikiliklerin bayağılığıyla Boşuna konuşuyorum barbar çalgılarla Boşuna söylüyorum onu duvarlara vuran yumruğumla Boşuna söylüyorum derebeyinin ormanlarını ateşe verir gibi boşuna söylüyorum onu savaş ilan eder gibi Alev yutan cambazın ağzındaki alev gibi İnanmak istemiyorlar bana Kendilerine benzer birini yaratmışlar benden belki de Belki döküntülerini giydiriyorlar bana Alıp gezdiriyorlar beni kendileriyle Dizelerimi söylüyorlar benzetip kendilerine Dizelerim onlara tatlı şarkılar oluyor Biraz da onların satlık malıyım ben Beklerken bir yol olmayı Sözcüklerindeyim ben Okul kitaplarındayım Rezillik yapamam bu bana yasak
Boşuna haykırıyorum ben Sana aşık birinden başkası değilim diye | | Louis Aragon
|
|
|
| |
| Louis Aragon | |
|