gecekuşu Praksist - Yazar
| Konu: TÜRKİYE’DE GÜVENLİK SEKTÖRÜ: SORULAR, SORUNLAR, ÇÖZÜMLER Cuma Ara. 04, 2009 4:19 pm | |
| | TESEV Güvenlik Sektörü Siyasa Raporu 1
TÜRKİYE’DE GÜVENLİK SEKTÖRÜ: SORULAR, SORUNLAR, ÇÖZÜMLER | |
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), Demokratikleşme Programı kapsamında Türkiye’de güvenlik sektörünün demokratik, hesap verebilir ve şeffaf hale gelmesi yönünde siyasa önerileri sunmayı hedefleyen Siyasa Raporları hazırlamaktadır. Bu serinin ilk yayını, Türkiye’de Güvenlik Sektörü: Sorular, Sorunlar, Çözümler adlı rapor TESEV’in Almanak Türkiye 2006–2008: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim adlı çalışmasının yayın koordinatörü Hale Akay tarafından, aynı çalışmanın editörleri Ali Bayramoğlu ve Ahmet İnsel danışmanlığında yazılmıştır.
Almanak Türkiye 2005 ve Almanak Türkiye 2006–2008: Güvenlik Sektörü ve Demokratik Gözetim adlı çalışmalara dayanan bu siyasa raporu, Silahlı Kuvvetler üzerine odaklanarak Türkiye’deki güvenlik sektöründeki sorunları tartışmakta ve ele alınan temel sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerileri ortaya koymaktadır.
Rapor, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından 21–22 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen “Türkiye Siyasetinde Ordunun Rolü: Asker-Sivil İlişkileri, Güvenlik Sektörü ve Sivil Denetim” adlı uluslararası konferansta kamuoyuna duyuruldu.
|
| |
|
gecekuşu Praksist - Yazar
| Konu: Geri: TÜRKİYE’DE GÜVENLİK SEKTÖRÜ: SORULAR, SORUNLAR, ÇÖZÜMLER Cuma Ara. 04, 2009 4:28 pm | |
| EFENDİM BİZ BU SEMPOZYUMA KATILMIUŞTIK..yANİ RAPORUN SUNULDUĞU SEMPOZYUMA.. PRAKSİS'TEN GİZEM, AYDIN, SEZER VE DAMLA VARDI..SANIRIM Bİ KAÇ DA PANEL KAMERA İLE ÇEKİLDİ.. ERGENEKON ÜZERİNE İLGİNÇ TARTIŞMALAR YAŞANDI..ÖZELLİKLE ORDU'NUN DENETİME AÇIK OLMAMASININ, DEMOKRATİK OLMAMASININ VE ŞEFFAF OLMAMASININ YENİ DARBE PLANLARINA HER ZAMAN İMKAN TANIYACAĞI ÜZERİNE KONUŞULDU.. ÖMER LAÇİNER DE SON DERECE VERİMLİ Bİ PANEL SUNDU.. | |
|