|
| Ataol Behramoğlu Şiirleri | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: Ataol Behramoğlu Şiirleri Çarş. Kas. 05, 2008 1:41 pm | |
| Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe,bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana Ataol Behramoğlu |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Çarş. Kas. 05, 2008 1:46 pm | |
| Aşk İki Kişiliktir Değişir rüzgarın yönü Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına Aşk iki kişiliktir.
Bir anı bile kalmamıştır Geceler boyu sevişmelerden; Binlerce yıl uzaklardadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir.
Avutamaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir.
Yitik bir ezgisin sadece, Tüketilmiş ve düşmüş, gözden. Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk iki kişiliktir.
Ataol Behramoğlu |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Çarş. Kas. 05, 2008 1:51 pm | |
| Bellum omnium cantra omnes 'İnsan insanın Kurdudur' diyor Bir düşünür Ve ekliyor: 'Bellum omnium cantra omnes' Yani Yatkındır savaşa Birbiriyle herkes...
Şu sonuç çıkar Bu saptamadan: Doğası gereği Savaşçıdır insan...
Doğruluk payı Var mı bu görüşte? Yanlışlık var mı? Varsa nerde?...
İnsan insanın Kurduydu belki Gerçek kurttan Yokken farkı...
Onu kurttan Ayıran özellik Akıl olmalı Ve üretkenlik
Ürününü Emeğinin Alırsan, sevinçle Dolar yüreğin
Ve hele ortak bir Yaratıysa bu Daha da büyür Mutluluğu
Oturursun Aynı sofraya Emektaş olmanın Mutluluğuyla
Şimdi sormak Gerekir yeniden İnsan insanın kurdu mu gerçekten?
İnsan insanın Kurduydu belki Gerçekten kurttan Yokken farkı
Ama gelişen Bir şey var onda Sevgiye, iyiye Doğruluğa
Yaratırken Emeğiyle Yaratır çünkü Kendini de...
Soruyu yeniden Ve şöyle sormalı: Sevgiye, iyiye Barışa kim karşı?
Emeğinin Hakkını alan Ne çıkar umar Savaştan?
Dünyayı ortakça Kardeşçe üreten Ne yarar umar Kötülükten?
Şimdi değiştirip Bu kavramları Yeniden ve şöyle Söylemek olası:
Emekçi insan var, barıştan yana Dünyayı kardeşçe yaratan, üreten.. Ve kurtlar - savaşta çıkarları... Vurarak, kırarak, ezerek sömüren Ataol Behramoğlu
|
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Çarş. Kas. 05, 2008 1:53 pm | |
| Çok sevdim bir zamanlar Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Alıp başımı gitmeyi yollar boyunca Seyretmek bir bozkır akşamını camından bir otobüsün Masal şehirlerini geçerken hızla
Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Ürpertili, sımsıcak tenini kadınların Salmak serin sulara gövdemi Düşüp gitmek ardına şiirin ve aşkın
Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Varolduğumu düşünmeyi, ürpererek... Karanlık bir odada küçük bir çocuk gibi Yağmurdan ve yalnızlıktan ürkek
Çok sevdim bir zamanlar, seviyorum yine de Düşüncemi geniş ve sonsuz olanla birleştirmeyi Hırçın ve ele geçmezce atılgan Uysal ve usulcacık benim olan şeyi...
Çok sevdim birzamanlar, seviyorum yine de Ve hep seveceğim beynim ve tenim varoldukça bu dünyada Pırıl pırıl olanı, her zaman bir güz diriliğinde Değişmez ve değişken olanı sonsuzca... Ataol Behramoğlu
|
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Çarş. Kas. 05, 2008 1:54 pm | |
| İstanbul Göğsüme bir İstanbul çiziyorum Başparmağımla, kelebek biçiminde Çocukmuşum gibi aynanın önünde Yüzümü saçlarımı okşuyorum
Kadıköyden herhangi bir deniz Tenha bir tramvay Şişliden Samatyadan belki Sultanahmetten İncir ağaçları anmsıyorum
Göğsüme bir İstanbul çiziyorum Başparmağımla, kelebek biçiminde Biraz umutsuzum, biraz yorgun işte En çok gözlerimi seviyorum Ataol Behramoğlu |
| | | uykusuz Yazar
Mesaj Sayısı : 15 Yaş : 33 Nerden : iSTANBUL Puan : 0 Kayıt tarihi : 18/12/08
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Perş. Ara. 25, 2008 6:31 pm | |
| GİZLİCE SEVGİLİM Rüyalar bile geceleri bekler Gizlice görünmek için Yüreğimdesin, saklısında içimin Gizlice sevgilim Kimse bilmesin üzgünlüğümü Taşırım ölümüm gibi bu duyguyu En gizli kuytularında ömrümün Bir yer var gizlice sevgilimin uyuduğu Gizlice sevgilim, yaşam kadar acı Canımı tutuşturan özlem gibi Özlüyorum derin yokoluşta Gizlice sevgilimi ATAOL BEHRAMOĞLU | |
| | | uykusuz Yazar
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Perş. Ara. 25, 2008 6:33 pm | |
| ÇIĞLIKBir adamı öldürmenin tam sırası kurşunlarla Çocuğunu öpüp kapıya çıktığında Ey kanatılmış çiğnenmiş bahar günü Birden bir çığlıkla kapatır yüzünü Ezik bir gül gibi çığlık, yitik bir umut gibi Boğmak boğma bir telle bir insan olmanın sevincini Kederli yağmur, usulca düşen akşama Çığlık. Bir çocuk yüzü. Dayalı cama... ATAOL BEHRAMOĞLU | |
| | | uykusuz Yazar
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Perş. Ara. 25, 2008 6:35 pm | |
| BİR MAVİ ÇİÇEK Önce top mermileriyle dövüldü alan Tarandı sonra mitralyözlerle Sonra boğaz boğaza dövüşüldü Ve sonra usulca indi gece BİR MAVİ ÇİÇEK KALMIŞTI SADECE AMA YOKTU KOKLAYACAK KİMSE Sabaha karşı dindi iniltiler Yan yana, üst üste yığılı ölüler Ağaçlar devrilmiş, kavrulmuş çimenler Boğulmuş yaşayan ne varsa bu yerde BİR MAVİ ÇİÇEK KALMIŞTI SADECE AMA YOKTU KOKLAYACAK KİMSE O sabah yine maviydi gökyüzü Başladı az sonra kuşların türküsü Sabah rüzgarı ne bilsin ölümü Esti durdu kırlarda keyfince BİR MAVİ ÇİÇEK KALMIŞTI SADECE AMA YOKTU KOKLAYACAK KİMSE ATAOL BEHRAMOĞLU | |
| | | uykusuz Yazar
| Konu: Geri: Ataol Behramoğlu Şiirleri Perş. Ara. 25, 2008 6:39 pm | |
| SEVGİLİMSİN Sevgilimsin, kim olduğunu düşünmeye vaktin yok, yapacak işleri düşünmekten Kalabalığın içinde kalabalıktan biri Gecenin içinde bir yıldız, yitip gitmiş çocukluk gibi Sevgilimsin, ak dişlerini öpüyorum, aralarında bir mısra gizli Dün geceki tamamlanmamış sevişmeden Sevgilimsin, boğuk aşkım, kanayan gençliğim Uçuruyorum seni çocukluğuna doğru Kanatların yorulur, ter içinde kalıyorsun Gece yanıbaşımda bağırarak uyanıyorsun Her sabah el sallıyorum metalle karışmana Sevgilimsin, arasıra bir kağıt koyup erteliyoruz aşkı Otobüslerde ve trende kaçamak yaşanan Ve bedenlerimiz kana kana kanayamadan yan yana ATAOL BEHRAMOĞLU | |
| | | | Ataol Behramoğlu Şiirleri | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |