Konu: Boşlukta Sallanan Adam Ptsi Şub. 09, 2009 6:23 pm
'Boşlukta Sallanan Adam' Kitap, 'yaşasın düzen, disiplin' cümlesiyle son buldu. Özgürlüğüne sınır konulduğu zaman demek insan kendisini anlamlı buluyor. Hiçbir sınırı olmayan insanın dengesinde ister istemez bozulma gerçekleşiyor. Joseph bu bozulmayı yavaş yavaş yaşarken kendisinin boşlukta gezinmekten öte bir şey yapmadığını görür. Bir sebepten dolayı işinden ayrılır, evde o sebebin gerçekleşeceği an'ı beklemeye koyulur. Uzun bir bekleyiş olacaktır bu.
Her gün bir başka olumsuzluk bulur hayatında. Her gün biraz daha sallanır boşluğa. Sonunda başkalarının düzene koyacağı bir hayata adımını atar. 'Boşlukta Sallanan Adam' bir günlük. 15 aralık - 9 nisan 1942 tarihleri arasında yaşadıklarını kaleme almış Joseph. Okursanız, sizin de güzel vurgular yakalayacağınıza inanıyorum. Çünkü her insan ara ara hayatın boşluğunda sallandığını hissediyor.
~ Aydın Hocamdan, yıLLar önce aLıp okuduğum iLk kitaptır kendisi... Nede çok etkiLenmiştim zamanında... Ahh be hocam... çok emeğiniz var üstüm(-üz)de... Hakkını ödeyemeyeceğim sayıLı insanLardan birisiniz...